ZF Transilvania

Primăria Slobozia cumpără şase autobuze electrice de capacitate medie cu 6 mil. euro de la UE

Primăria Slobozia cumpără şase autobuze electrice de...

Autor: Laurentiu Cotu

27.04.2020, 17:18 719

Primăria Slobozia, judeţul Ialomiţa, a accesat un proiect european de peste 36 mil. lei (7,5 mil. euro), din care aproximativ 29 mil. lei (6 mil. euro) provin din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), pentru achiziţionarea a şase autobuze electrice de capacitate medie. Proiectul ’’Modernizarea transportului public din municipiul Slobozia’’ are o perioadă de implementare de 53 de luni, până la 31 octombrie 2022, potrivit unui comunicat al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia.

Proiectul beneficiază de finanţare nerambursabilă prin Regio (Programul Operaţional Regional 2014-2020), în cadrul Axei prioritare 4 – ’’Sprijinirea dezvoltării urbane durabile’’, Prioritatea de investiţii 4e – ’’Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectiv specific 4.1 - ’’Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă’’. Primăria Slobozia a mai câştigat recent încă un proiect european, de 13,5 mil. lei (2,8 mil. euro), pentru  realizarea unui sistem de management şi monitorizare a traficului.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO