ZF Transilvania

Primăria Târgu Mureş a investit 15 mil. euro în modernizarea străzilor

Autor: Laurentiu Cotu

11.01.2012, 13:41 300

Primăria Târgu Mureş a finalizat un proiect în valoare totală de peste 62,3 mil. lei (circa 15 mil. euro), din care valoarea asistenţei financiare nerambursabile este de 49 mil. lei (peste 11 mil. euro), constând în reabilitarea şi modernizarea mai multor străzi. Proiectul "Modernizare străzi în municipiul Târgu Mureş", a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 2 - Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale, Domeniul Major de Intervenţie 2.1- Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane - inclusiv construcţia şi reabilitarea şoselelor de centură. Proiectul s-a desfăşurat în perioada mai 2009 - ianuarie 2012.

Investiţia a avut ca scop îmbunătăţirea infrastructurii de transport din municipiului Târgu Mureş, precum şi creşterea eficienţei activităţilor economice, prin modernizarea şi semnalizarea rutieră a străzilor care preiau fluxul de trafic din zonele funcţionale. Lucrările au fost realizate pe străzile Băneasa, Budiului, Livezeni, Mureşeni, Voinicenilor, Podeni, Libertăţii şi au constat în modernizarea îmbrăcăminţii asfaltice, a trotuarelor, rigole carosabile, ridicarea la cotă a căminelor de vizitare a utilităţilor, montare table indicatoare sau realizarea marcajelor. Potrivit municipalităţii Târgu Mureş, reabilitarea şi modernizarea străzilor prevăzute în acest proiect va facilita circulaţia către oraşele Cluj-Napoca, Braşov, Bistriţa sau Alba Iulia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO