ZF Transilvania

Producătorul de aparate de control şi distribuţie a electricităţii Electro Sistem Baia Mare, controlat de antreprenorii Ştefan Blasko şi Roland Kerekes, aproape şi-a dublat profitul în 2020, ajungând la 7,2 mil. lei şi afaceri de 104,3 mil. lei

Producătorul de aparate de control şi distribuţie a...

Autor: Laurentiu Cotu

31.10.2021, 08:00 386

Producătorul şi furnizorul de aparate de control şi distribuţie a electricităţii Electro Sistem din Baia Mare, controlat de antreprenorii Ştefan Blasko şi Roland Kerekes, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 104,3 mil. lei (21,6 mil. euro), în creştere cu 14,5% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri totale de peste 96,1 mil. lei (19,3 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Electro Sistem aproape şi-a dubat profitul în 2020, ajungând la 7,2 mil. lei (1,5 mil. euro), de la aproximativ 3,7 mil. lei (800.000 de euro) în anul precedent, conform datelor publice. Compania a avut anul trecut un număr mediu de 355 de angajaţi, cu 12 oameni mai mult decât în 2019.

Electro Sistem realizează puncte de alimentare, utilizate în reţelele electrice de distribuţie în cablu, urbane sau rurale, pentru alimentarea pe medie tensiune a unui obiectiv sau mai multor obiective publice, comerciale sau industriale. Punctele de alimentare pot fi utilizate şi în cazul parcurilor fotovoltaice pentru racordarea la sistemul energetic naţional.

Portofoliu de produse Electro Sistem include şi celule electrice de medie tensiune pentru puncte de alimentare şi posturi de transformare, tablouri şi cutii de distribuţie, firide, blocuri de măsură şi distribuţie, tablouri de compensare a energiei reactive, tablouri de servicii interne şi de control, echipamente pentru linii electrice aeriene, transformatoare de distribuţie, echipamente de măsură de medie tensiune, staţii de transformare 110 kV/MT şi staţii de conexiuni.

Electro Sistem, prin Electro Sistem Deutschland, companie membră a grupului, a furnizat posturile de transformare complet echipate pentru cel mai mare parc fotovoltaic din Olanda. Compania germană Ib vogt (partener direct a firmei Electro Sistem Deutschland) şi HSH Nordbank au încheiat o înţelegere financiară de 47 mil. euro pentru realizarea parcului fotovoltaic Solarpark Scaldia, de 54.5 MW, situat în Zeeland, Olanda, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Pe plan local, Electro Sistem a realizat alimentarea cu energie electrică a mai multor supermaketuri LIDL şi Cora, dar şi extinderea reţelelor de distribuţie energie electrică în parcului industrial ARC Parc Dej. Compania Electro Sistem a fost fondată în anul 1996 la Baia Mare de către antreprenorul Ştefan Blasko, având domeniu de activitate fabricarea aparatelor de control şi distribuţie a electricităţii. În prezent, din acţionariatul Electro Sistem face parte şi antreprenorul Roland Kerekes.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO