ZF Transilvania

Producătorul de materiale de construcţii DAW Benţa a investit 7 mil. euro într-o fabrică de cărămizi decorative în judeţul Mureş

Producătorul de materiale de construcţii DAW Benţa a...

Autor: Laurentiu Cotu

03.11.2022, 15:35 405

Producătorul de materiale de construcţii DAW Benţa România, deţinut de Remus Aurel Benţa şi concernul german DAW SE, a inaugurat o investiţie de aproximativ 7 mil. euro într-o fabrică de cărămizi decorative, situată în localitatea Sâncraiu de Mureş, din judeţul Mureş. Investiţia a fost realizată prin aport de capital al acţionarilor, suport investiţional guvernamental de 1,3 mil. euro şi credit asigurat de partenerul financiar al companiei.

Pe o suprafaţă de 2,5 hectare, 3.500 mp de hale construite şi dotări tehnologice moderne adaptate, fabrica va asigura o producţie de 450.000 mp de cărămizi Meldorfer pe an şi va genera 110 locuri de muncă, potrivit unui comunicat de presă al companiei DAW Benţa România. Lucrările de construcţie au demarat în iunie 2021 şi s-au încheiat în luna septembrie a acestui an. Este a treia fabrică pe care DAW Benţa o inaugurează în Sâncraiu de Mureş în ultimii trei ani, produsele fabricate aici urmând să fie comercializate atât în România cât şi în majoritatea ţărilor europene. În 2019, DAW Benţa a deschis două noi unităţi de producţie pentru polistirenul Dalmatina şi pentru adezivi de lipire şi armare.

’’Într-un context economic destul de turbulent şi plin de provocări, suntem norocoşi că domeniul în care activăm a înregistrat creşteri constante în ultimii ani, iar cererea ne face să fim în continuare optimişti. Cel mai recent proiect de investiţii al companiei, marchează o nouă etapă în dezvoltarea DAW Benţa, etapă care înseamnă consolidarea şi în acelaşi timp diversificarea capacităţii de producţie a companiei’’, a declarat Remus Aurel Benţa, CEO DAW Benţa România, într-un comunicat de presă.

Prezenta pe piaţa românească începând cu anul 2001, DAW Benţa România este o companie de tip joint venture, înfiinţată în urma asocierii între antreprenorul Remus Aurel Benţa şi concernul german DAW SE, unul dintre cei mai mari producători din Europa în domeniul vopselelor şi materialelor de finisaj în construcţii. Compania comercializează sub brandurile Caparol şi Alpina o gamă largă de materiale pentru finisaje în construcţii.

Sediul central şi unităţile de producţie se află în localitatea Sâncraiu de Mureş, DAW Benţa dispunând şi de o reţea naţională de distribuitori şi magazine personalizate, destinate diverselor categorii de utilizatori ai finisajelor Caparol. Compania este prezentă şi în Republica Moldova şi Bulgaria, prin reprezentanţe comerciale locale. Compania DAW Benţa România a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 182,9 mil. lei (37,2 mil. euro), un profit net de 14,1 mil. lei (2,9 mil. euro), având un număr mediu de 320 de angajaţi, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO