ZF Transilvania

Producătorul polonez Solaris livrează 15 troleibuze primăriei Târgu Jiu pentru 7,5 mil. euro

Producătorul polonez Solaris livrează 15 troleibuze...

Autor: Laurentiu Cotu

22.03.2022, 17:13 122

Compania poloneză Solaris Bus & Coach, unul dintre cei mai mari producători de vehicule electrice pentru transport public, va livra operatorului de transport public din Târgu Jiu 15 troleibuze Trollino 12, valoarea achiziţiei fiind de peste 37 mil. lei (7,5 mil. euro), plus TVA. Troleibuzele vor fi livrate până în luna octombrie 2023. Troleibuzele Solaris Trollino 12 au o lungime de 12 metri şi sunt echipate cu motoare electrice de 160 kW. Toate troleibuzele Trollino 12 sunt dotate cu aer condiţionat şi încălzire, un sistem modern de informare a pasagerilor, camere de supraveghere video şi un sistem de numărare a pasagerilor. Fiecare troleibuz poate transporta minim 70 de pasageri, din care minim 29 pe scaune.

Compania Solaris Bus & Coach a anunţat în luna septembrie a anului trecut începerea livrării celor 11 troleibuze Trollino 12 în municipiul Târgu Jiu în baza contractului în valoare de aproape 4,5 milioane euro, semnat la începutul anului 2021 cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. De asemenea, tot în luna septembrie 2021, Solaris anunţa şi semnarea unui nou contract cu municipiul Târgu Jiu pentru livrarea a încă 9 troleibuze Trollino 12, în valoare de 4,8 milioane euro, a căror livrare este programată pentru anul acesta.

În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din oraşele: Craiova, Cluj-Napoca, Piteşti, Braşov, Satu Mare, Galaţi, Baia Mare, Oradea, Mediaş, Târgu Jiu, Reghin, Ploieşti,  vehiculele electrice şi hibrid fiind preponderente. De asemenea, peste 170 de vehicule ecologice urmează să fie livrate în următoarele 12 luni către diferite municipalităţi din România.

Solaris Bus & Coach SA este unul dintre cei mari producători din Europa de autobuze şi troleibuze. În cei 25 de ani de existenţă, compania a produs peste 20.000 de vehicule folosite în transportul public din sute de oraşe europene. Compania a intrat în România în 2006. Printre competitorii Solaris în România se numără MAN, Mercedes, Iveco, Volvo, BYD, cărora li se adaugă, în piaţa locală, firmele din Turcia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO