ZF Transilvania

Profitul fabricii de mase plastice Reinert din Oradea a crescut cu peste 51% în 2021, ajungând la 12 mil. lei

Profitul fabricii de mase plastice Reinert din Oradea a...

Autor: Laurentiu Cotu

17.05.2022, 17:00 282

Dezvoltatorul de soluţii plastice tehnice Reinert Kunststofftechnik, achiziţionat la finalul anului 2019 de germanii de la CCBA Verwaltungs, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 118,4 mil. lei (24 mil. euro), în creştere cu aproximativ 40% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Pentru anul în curs, compania şi-a bugetat afaceri de 25 mil. euro. Reinert Kunststofftechnik a obţinut anul trecut un profit net de 12 mil. lei (2,4 mil. euro), mai mult cu 51,6% faţă de anul anterior, când compania a realizat un câştig net de 7,9 mil. lei (1,6 mil. euro), potrivit datelor publice. Compania a avut anul trecut un număr mediu de 227 de angajaţi.

Reinert Kunststofftechnik şi-a bugetat pentru 2022 un program de investiţii de 5 mil. euro în extinderea fabricii de mase plastice din parcul industrial Eurobusiness Oradea, unde activează din 2015. În 2021, compania a finalizat investiţii de 1,9 mil. euro în mărirea capacităţii de producţie cu şapte maşini noi de injectat. Reinert se ocupă de întregul proces de dezvoltare a produselor, începând cu proiectarea şi confecţionarea instrumentelor de bază ale unei piese şi până la piese cu mai multe componente, în unităţi extrem de complexe, inclusiv asamblare, tampografiere şi sudare.

Reinert Kunststofftechnik se ocupă de producţia şi dezvoltarea de soluţii plastice tehnice pentru marea majoritate a sectoarelor şi industriilor, având clienţi precum Bosch, Recardo, Diehl, Celestica, Mahle, Webasto, Adient, Huber Automotive sau Preh, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Reinert Kunststofftechnik intenţionează să ajungă la 300 de angajaţi până la finalul anului.

În 2019, Casa de avocatură Stratulat Albulescu a asistat compania germană CCBA Verwaltungs în procedura de autorizare de către Consiliul Concurenţei a preluării firmei Reinert Kunststofftechnik. Consiliul Concurenţei a anunţat pe 12 decembrie 2019 autorizarea tranzacţiei prin care CCBA Verwaltungs preia Reinert Kunststofftechnik SRL (România). CCBA Verwaltungs face parte din grupul german Aunde, un producător internaţional de textile, activ în industria auto. Fondat în anul 1899 la Mönchengladbach, grupul Aunde a început să se specializeze în producţia de textile pentru industria auto din anul 1920.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO