ZF Transilvania

Proiect de 132 mil. lei pentru realizarea unui pasaj în zona Solventul din Timişoara

Proiect de 132 mil. lei pentru realizarea unui pasaj în...

Autor: Laurentiu Cotu

02.02.2023, 17:09 208

Primăria Timişoara a accesat o finanţare de 43 mil. lei (aproximativ 8,7 mil. euro) de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), prin fondul ’’Anghel Saligny’’ pentru realizarea pasajului inferior din zona Solventul. Valoarea totală a proiectului de investiţii este de 132 mil. lei (26,7 mil. euro), din care 89 mil. lei (18 mil. euro) reprezintă cofinanţare din bugetul local al municipiului Timişoara.

’’Sper că banii vor veni foarte repede pentru că Solventul este unul din marile proiecte de infrastructură din oraş, proiect care va conecta mai bine cetăţenii din vestul Timişoarei şi va reduce din traficul care acum trece prin zona centrală sau pe la Jiul. Pasajul beneficiază de un aport financiar şi de la Bucureşti şi, în acelaşi timp, căutăm surse de finanţare suplimentare. Lucrările merg înainte şi facem eforturi din bugetul local pentru a-l susţine’’, a declarat Dominic Fritz, primarul Timişoarei, într-un comunicat de presă.

Investiţia cuprinde un drum care subtraversează liniile de cale ferată şi include o linie dublă de tramvai, piste de bicicletă, trotuare şi două benzi pe sens pentru carosabil. La intersectţia cu strada Gării se va realiza un sens giratoriu, care-l va înlocui pe cel existent.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO