ZF Transilvania

Proiect de 32 mil. euro pentru realizarea centurii Oradea-Oşorhei

Proiect de 32 mil. euro pentru realizarea centurii...

Autor: Laurentiu Cotu

16.11.2021, 19:13 863

Consiliul Judeţean Bihor a demarat un proiect de peste 159 mil. lei (32 mil. euro), finanţat din fonduri europene, pentru realizarea centurii Oradea-Oşorhei, pe o lungime de 5,8 kilometri, cu o bandă pe fiecare sens de circulaţie. Proiectul ’’Creşterea accesibilităţii pe drumurile judeţene în Zona Metropolitană Oradea, lotul I, cuprinde şi reabilitarea drumului judeţean dintre localităţile Oşorhei şi Copăcel, având o lungime 12,7 kilometri.

’’Centura Oşorhei va porni din giraţia de pe centura Oradea, înainte de trecerea peste calea ferată, şi continuă spre drumul care duce spre satul Cheriu. Drumul va merge paralel cu liniile de cale ferată, trecând pe lângă Oşorhei. Va avea prima intersecţie cu drumul judeţean care duce la Copăcel. Centura va vira apoi la stânga, printr-un pasaj peste calea ferată, şi va reveni în drumul naţional DN1, în zona giraţiei care duce spre satul Fughiu.’’, a declarat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, într-un comunicat de presă.

 


 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO