ZF Transilvania

Proiect de 64 mil. lei pentru realizarea ambulatoriului de specialitate al spitalului de urgenţă din Botoşani

Proiect de 64 mil. lei pentru realizarea ambulatoriului...

Autor: Laurentiu Cotu

04.05.2022, 17:37 47

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a alocat 64 mil. lei (aproximativ 13 mil. euro) pentru construirea ambulatoriului de specialitate şi spitalizare de zi al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani. Actualul ambulatoriu îşi derulează activitatea în două corpuri de clădire ale spitalului, care, pe lângă faptul că sunt vechi, nu sunt suficient de mari, astfel încât să se respecte toate circuitele şi spaţiile funcţionale, potrivit unui comunicat de presă al Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA).

’’Noul ambulatoriu va contribui la asigurarea prestării serviciilor medicale în condiţii moderne, care să contribuie atât la dezvoltarea sistemului medical local şi la îmbunătăţirea condiţiilor de tratament pentru pacienţi. Noua clădire va fi dotată cu sistem de alarmă şi stingere a incendiilor şi va avea cabinete medicale pentru cele 25 de specialităţi ale ambulatoriului, săli de tratamente, dar şi saloane pentru spitalizare de zi. Ambulatoriul va fi dotat cu vestiare pentru personalul medical, spaţii tehnice şi săli pentru explorări funcţionale’’, potrivit comunicatului de presă al MDLPA.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO