ZF Transilvania

Proiect de peste 151 mil. euro pentru construirea unui spital de pneumoftiziologie şi boli infecţioase la Braşov

Proiect de peste 151 mil. euro pentru construirea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

22.09.2022, 17:18 143

Primăria Braşov are în plan construirea unui spital de pneumoftiziologie şi boli infecţioase, în zona Bartolomeu, în vecinătatea centurii ocolitoare a municipiului şi lângă viitorul spital regional, investiţie de peste 151 mil. euro, inclusiv TVA. Spitalul va fi construit pe un teren cu o suprafaţă totală de 76.781 mp şi va fi compus din patru corpuri. Proiectul spitalului de pneumoftiziologie şi boli infecţioase a fost aprobat de Consiliul Local Braşov, urmând să fie depus pentru finanţare din fonduri europene, prin PNRR (Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă).

’’Avem nevoie de un spital nou pe zona de pneumologie şi infecţioase, în condiţiile în care infrastructura actuală a municipiului este într-o fostă baie comunală - Spitalul de Infecţioase şi, respectiv, în nişte foste vile turistice - Spitalul de Pneumologie. (…). Este un proiect corect dimensionat, cu 275 de paturi care pot fi scalate până la 320 în caz de necesitate’’, a spus Allen Coliban, primarul municipiului Braşov, într-un comunicat de presă.

 

            

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO