ZF Transilvania

Proiect de peste 22 mil. euro pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în localităţiile Negreşti-Oaş şi Certeze din judeţul Satu Mare

Proiect de peste 22 mil. euro pentru extinderea...

Autor: Laurentiu Cotu

04.11.2021, 16:20 240

Operatorul regional Apaserv Satu Mare, subordonat Consiliului Judeţean Satu Mare, a demarat un proiect de 109,4 mil. lei (peste 22 mil. euro) pentru  extinderea sistemului de alimentare cu apă în localităţiile Negreşti-Oaş şi Certeze, dar şi a sistemului de canalizare din aglomerarea Negreşti-Oaş, judeţul Satu Mare. Durata de execuţie a lucrărilor este de 22 luni, la care se va adăuga o perioadă de garanţie de 36 de luni. Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Satu Mare/Regiunea Nord-Vest este realizat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. 

Lucrările vor consta în construirea şi reabilitarea conductelor de aducţiune pe o lungime totală de aproximativ 17 km, construirea reţelei de alimentare cu apă în localităţile Negreşti-Oaş, Luna, Tur, Certeze, Huta Certeze şi Moişeni, pe o lungime de aproximativ 84 km, construirea a 12 staţii de pompare apă potabilă, respectiv construirea reţelei de canalizare în localităţile Negreşti-Oaş, Luna şi Tur, pe o lungime de aproximativ 42,5 km. Proiectul prevede şi construirea a 30 de staţii de pompare pentru ape uzate.

Consiliul Judeţean Satu Mare pregăteşte proiecte de dezvoltare a infrastructurii rutiere în valoare de 574,8 mil. lei pentru modernizarea a 123 km de drumuri judeţene şi poduri prin Programului Naţional de Investiţii ’’Anghel Saligny’’, derulat prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO