ZF Transilvania

Proiect european de 1,5 mil. euro pentru amenajarea unui parc de un hectar în municipiul Râmnicu Vâlcea

Proiect european de 1,5 mil. euro pentru amenajarea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

20.07.2022, 17:26 108

Primăria Râmnicu Vâlcea a finalizat implementarea unui proiect european de 7,2 mil. lei (aproximativ 1,5 mil. euro), în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, ce a presupus amenajarea unei zone de agrement cu o suprafaţă de aproximativ 1 hectar. În cadrul proiectului, au fost făcute amenajări peisagistice, au fost plantaţi arbori din mai multe specii şi gazon, au fost realizate alei, platforme pietonale şi terasamente, au fost montate sisteme moderne de iluminat şi irigaţii. Totodată, au fost amplasate bănci, pergole şi cişmele, a fost amenajat un loc de joacă pentru copii, un spaţiu pentru fitness, terenuri pentru volei şi badminton, a fost instalat un sistem video şi wi-fi.

Investiţiile au fost realizate în cadrul Axei prioritare 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4.2 - Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşelor, regenerării şi decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului şi promovării măsurilor de reducere a zgomotului, Obiectiv specific - Reconversia şi refuncţionalizarea terenurilor şi suprafeţelor degradate, vacante sau neutilizate din muncipiile reşedinţă de judeţ.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO