ZF Transilvania

Proiect european de 10 mil. euro pentru pietonalizarea mai multor tronsoane de străzi din Cluj-Napoca

Proiect european de 10 mil. euro pentru pietonalizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

12.07.2022, 17:23 178

Primăria Cluj-Napoca derulează un proiect european de 48,7 mil. lei (aproximativ 10 mil. euro) pentru  pietonalizarea mai multor tronsoane de străzi din centrul oraşului. Pe o suprafaţă de peste 25.000 mp, proiectul de investiţii cuprinde lucrări pentru strada Mihail Kogălniceanu şi străzile adiacente – Universităţii, Emmanuel de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile János Bolyai - Hermann Oberth - Kovács Dezsö, Gaál Gábor şi Baba Novac, inclusiv Piaţa Cipariu.

Investiţia presupune şi plantarea a peste 250 arbori în mai multe zone incluse în proiect, instalarea a 7 staţii de încărcare pentru biciclete şi trotinete electrice, 4 staţii pentru încărcarea autovehiculelor electrice, mobilier urban modern, rastele pentru parcarea a 113 biciclete şi un sistem de iluminat cu LED. Stadiul fizic al lucrărilor în acest moment este de 30%, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Cluj-Napoca.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO