ZF Transilvania

Proiect european de 110 mil. euro pentru construirea unui centru de pediatrie la Arad

Proiect european de 110 mil. euro pentru construirea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

30.03.2023, 18:58 132

Consiliul Judeţean Arad a accesat un proiect european de aproximativ 110 mil. euro, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru construirea unui complex matern-pediatrie pe zece niveluri, cu o suprafaţă totală de 25.165 mp, din care 18.256 mp suprafaţa utilă. Clădirea va cuprinde o secţie de pediatrie destinată grupei de 0-3 ani, o secţie de pediatrie pentru grupa de 3-18 ani, o secţie de chirurgie şi ortopedie pediatrică, bloc operator, chirurgie pediatrică, secţie de anestezie şi terapie intensivă, farmacie, secţie obstetrică-ginecologie, neonatologie, serviciul epidemiologie, spitalizare la zi. Complexul matern-pediatrie va avea 312 paturi în regim de spitalizare continuă.

’’Suma atrasă de Consiliul Judeţean Arad pentru proiectele medicale în judeţul Arad este de 220 de milioane de euro. Am construit noul spital de psihiatrie la Căpâlnaş, iar un spital nou de oncologie a fost construit în municipiul Arad, ambele urmând să fie date în folosinţă anul acesta. De asemenea, Consiliul Judeţean a extins pentru a treia oară Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean, cu o construcţie nouă, care va fi folosită din această primăvară’’, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliul Judeţean Arad.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO