ZF Transilvania

Proiect european de 110 mil. lei pentru realizarea unui traseu cicloturistic în munţii Apuseni

Proiect european de 110 mil. lei pentru realizarea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

23.03.2023, 16:37 172

Consiliul Judeţean Cluj, în parteneriat cu judeţele Bihor şi Alba, au accesat un proiect european de 110 mil. lei (peste 22 mil. euro), prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), ce prevede realizarea a 227 km de piste de biciclete, desfăşurate pe teritoriul judeţelor Cluj, Bihor şi Alba. Din lungimea totală a traseului cicloturistic, peste 40%, respectiv 92,4 km, se vor amenaja strict pe teritoriul judeţului Cluj, potrivit unui comunicat de presă al CJ Cluj.

’’Este un obiectiv important prin intermediul căruia dezvoltăm, cu fonduri europene nerambursabile,  infrastructura de trasee cicloturistice din zona munţilor Apuseni. Paşii următori constau în realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, respectiv demararea licitaţiei pentru execuţia lucrărilor. Cu siguranţă, întreaga zonă va avea enorm de câştigat, atât din punct de vedere turistic cât şi al dezvoltării economico-sociale a întregului areal.’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă. În luna decembrie 2022 a fost încheiat un acord de parteneriat între judeţele Bihor, Cluj şi Alba în vederea depunerii proiectului ’’VELO APUSENI - Amenajare trasee cicloturistice în munţii Apuseni, pe zona judeţelor Bihor, Cluj şi Alba’’.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO