ZF Transilvania

Proiect european de 12 mil. euro pentru modernizarea transportului public în Cugir, Alba

Proiect european de 12 mil. euro pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

25.06.2019, 16:56 446

Primăria oraşului Cugir, judeţul Alba, a câştigat un proiect european de peste 57 mil. lei (12 mil. euro) pentru achiziţionarea a şase autobuze cu propulsie hibridă, a 70 de biciclete electrice, modernizarea şi construirea a 41 de staţii de autobuz şi reabilitarea a 14 km de infrastructură stradală din oraşul Cugir şi cele 7 localităţi componente (Bocşitura, Bucuru, Călene, Feţeni, Goasele, Mugeşti şi Vinerea.

’’Traficul din oraşul Cugir este în prezent dominat de prezenţa automobilului privat, care constituie opţiunea prioritară, şi uneori unică, de deplasare a locuitorilor. Primăria Cugir a iniţiat proiectul de faţă, care îşi propune să contribuie la schimbarea priorităţilor şi a mentalităţilor, de la o mobilitate bazată pe utilizarea autoturismelor, la o mobilitate bazată pe transportul în comun, ecologic,pe utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare, în sistem bike-sharing, dar şi pe mersul pe jos’’, a declarat Adrian Teban, primarul oraşului Cugir.

laurenţiu.cotu@zf.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO