ZF Transilvania

Proiect european de 14,5 mil. lei pentru amenajarea unui parc de 4 hectare în municipiul Târgu Mureş

Proiect european de 14,5 mil. lei pentru amenajarea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

03.02.2020, 17:20 328

Primăria Târgu Mureş a accesat un proiect european de peste 14,5 mil. lei (3 mil. euro) pentru amenajarea în municipiu a unui nou parc cu spaţii de agrement, de sport şi sănătate, pe o suprafaţă de aproape patru hectare.

Fondurile nerambursabile sunt alocate din bugetul Regiunii Centru, aferent Axei 4, Prioritatea de investiţii 4.2 ce urmăreşte ’’Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşelor, regenerării şi decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului şi promovării măsurilor de reducere a zgomotului’’.

’’Peste doi ani, respectiv în 30 noiembrie 2022, parcul amplasat într-o zonă deosebit de populată şi extrem de dynamică a municipiului, marcată de dezvoltarea noilor ansambluri rezidenţiale şi a noului centru comercial din municipiului Târgu Mureş, va fi finalizat şi deschis cetăţenilor. Spaţiul aferent conversiei şi revitalizeării terenurilor are o suprafaţă de 37.744 mp. Gradul de accesibilitate pentru cetăţenii din municipiu va fi ridicat, fiind asigurat acces auto, pietonal şi cu bicicleta de pe toate străzile limitrofe’’, se arată în comunicatul de presă transmis de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO