ZF Transilvania

Proiect european de 15 mil. euro pentru înfiinţarea unui complex muzeal în localitatea Floreşti, judeţul Cluj

Proiect european de 15 mil. euro pentru înfiinţarea...

Autor: Laurentiu Cotu

08.02.2022, 17:14 91

Primăria municipiului Floreşti a atras un proiect european de 15 mil. euro, fără TVA, finanţat în cadrul componentei Turism şi Cultură din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru înfiinţarea unui complex muzeal nou în judeţul Cluj, în zona rurală, parte a zonei metropolitane, prin extinderea Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei.

’’Complexul muzeal va prezenta, în format fizic şi digital, istoria tuturor etniilor care au trăit pe teritoriul Transilvaniei de-a lungul timpului, modul lor de interacţiune şi convieţuire. Astfel, pentru prima dată, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei va avea propriul sediu, o clădire modernă, reprezentativă pentru secolul în care trăim’’, a declarat Csilla Hegedüs, secretar de stat în cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, într-un comunicat de presă.

În cadrul proiectului va fi asigurată depozitarea, conservarea, restaurarea şi digitalizarea patrimoniului Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei, realizarea expoziţiilor interactive, crearea de module de educaţie muzeală şi de cunoaştere a patrimoniului pentru şcolile şi instituţiile de cultură din România, respectiv dezvoltarea unui centru al comunităţii. Clădirea complexului muzeal va avea trei etaje, în total 8.000 mp. Pentru acest proiect, consiliul local Floreşti va pune la dispoziţie un teren de 12.000 mp, pe care vor fi amenajate şi parcări şi zone verzi, în care vor fi desfăşurate alte activităţi culturale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO