ZF Transilvania

Proiect european de 16 mil. euro pentru extindere reţelelor de gaz din zona metropolitană a municipiului Oradea

Proiect european de 16 mil. euro pentru extindere...

Autor: Laurentiu Cotu

27.06.2022, 17:39 123

Consiliului Judeţean Bihor a accesat un proiect european de peste 78 mil. lei (16 mil. euro) pentru extinderea reţelelor de gaz în comunele Nojorid, Oşorhei şi Paleu, din zona metropolitană a municipiului Oradea. Lungimea totală a reţelelor de gaz în cele trei comune va fi de peste 135 de kilometrii, conform unui comunicat de presă al CJ Bihor.

’’Calitatea vieţii într-o comunitate este datăşi de accesul la reţelele de infrastructură: drumuri, apăşi canalizare, gaz, electricitate, telefonie. Consiliul Judeţean Bihor a susţinut pregătirea unor proiecte în vederea extinderii acestor reţele. La finalul implementării proiectelor, după ce şi preţurile la gaz se vor stabiliza, mii de locuinţe din judeţul nostru vor avea acces la această infrastructură’’, a precizat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, într-un comunicat de presă. La semnarea contractului de finanţare aferent proiectului ’’Introducere reţele inteligente de gaze naturale în Zona Metropolitană Oradea – etapa I” a fost prezent şi Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO