ZF Transilvania

Proiect european de 169 mil. lei pentru modernizarea a 70 km de drumuri judeţene din Dolj

Proiect european de 169 mil. lei pentru modernizarea a 70...

Autor: Laurentiu Cotu

23.03.2022, 18:08 169

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj, în parteneriat cu autorităţile publice locale din şapte comune din judeţul Dolj, implementează un proiect european de 169,3 mil. lei (34 mil. euro), finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, care vizează modernizarea şi reabilitarea a 70 km de drumuri judeţene. În judeţul Dolj sunt în desfăşurare lucrări pe drumul judeţean (DJ) 552 Craiova-Mofleni-Bucovăţ-Terpeziţa-Sălcuţa-Vârtop-Caraula-Cetate, care asigură conexiunea a patru coridoare din reţeaua transeuropeană de transport TEN-T. Astfel, locuitorii din zonă vor putea ajunge mult mai repede la Drobeta-Turnu Severin, Târgu Jiu şi Bucureşti, prin Piteşti sau Alexandria.

’’Este cel mai mare proiect de infrastructură de drumuri al Consiliului Judeţean. Sunt aproximativ 70 de kilometri care vor fi reabilitaţi complet şi acesta a fost şi principalul obiectiv. În aceşti 70 de kilometric sunt şapte localităţi. Era un drum nereparat de ani de zile şi am accesat prin Programul Operaţional Regional fonduri pentru a-l reabilita. Vom avea trotuare, piste de biciclete în fiecare localitate, cel puţin 25 de kilometri de piste de biciclete, vor fi semnalizări pentru trecerile de pietoni cu iluminat pe led şi pe panouri solare’’, a declarat Cosmin Vasile, preşedintele CJ Dolj, într-un comunicat de presă.  

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO