ZF Transilvania

Proiect european de 2,2 mil. euro pentru modernizarea sistemului de iluminat public în municipiul Aiud

Proiect european de 2,2 mil. euro pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

19.05.2020, 17:38 53

Primăria Aiud, judeţul Alba, a accesat un proiect european de peste 11 mil. lei (aproximativ 2,2 mil. euro) pentru reabilitarea întregii reţele de iluminat public a oraşului, în lungime de peste 72 km. Proiectul presupune reducerea la jumătate a consumul anual de energie primară utilizat de iluminatul public în municipiul Aiud şi creşterea gradul de iluminare urbană. Finanţarea nerambursabilă este alocată prin Axa prioritară 3.1 a POR 2014-2020, pentru investiţii în Regiunea Centru dedicate îmbunătăţirii eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, pe operaţiunea destinată iluminatului public. Proiectul urmează să fie finalizat până în data de 31 martie 2022.

’’Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Aiud, prin reabilitarea şi modernizarea sistemului de iluminatului public, se înscrie în priorităţile europene cu privire la susţinerea sănătăţii mediului înconjurător. Datorită sistemului modern de iluminat care foloseşte tehnologia LED şi telegestiunea corpurilor aferente, Aiudul va realiza o diminuarea a costurilor cu consumul de energie electrică de aproape 60%, dar şi o diminuare a costurilor de întreţinere cu peste 80%’’, a declarat Oana Badea, primarul municipiului Aiud, într-un comunicat de presă.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO