ZF Transilvania

Proiect european de 2,4 mil. euro pentru amenajarea a 200 de insule ecologice de colectare a deşeurilor în municipiul Arad

Proiect european de 2,4 mil. euro pentru amenajarea a 200...

Autor: Laurentiu Cotu

08.02.2023, 18:37 81

Primăria Arad a accesat un proiect european de aproximativ 2,4 mil. euro pentru achiziţionarea şi amenajarea a 200 de insule supraterane încasetate, cu câte 5 containere pentru toate fracţiile (biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic şi metal, hârtie şi carton), în vederea creşterii gradului de colectare selectivă a deşeurilor. Proiectul a primit finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Rata de finanţare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului, fără TVA, iar valoarea unei insule ecologice este de 10.000 de euro, fără TVA. Achiziţia se va realiza centralizat de către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor în baza unui acord de asociere de autorităţi contractante. Pentru acest tip de insule nu sunt necesare lucrări de construcţii-montaj, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Arad.

’’Încă un proiect aprobat prin finanţare PNRR. Aproape 2,4 milioane de euro pentru 200 de insule ecologice digitalizate, fiecare cu câte 5 containere separate pentru colectare selectivă, cu acces digitalizat şi protectţie împotriva vandalizării, care vor fi amplasate pe întreaga rază a municipiului, a spus Călin Bibarţ, primarul Aradului, într-un comunicat de presă.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO