ZF Transilvania

Proiect european de 2,6 mil. euro pentru creşterea performanţei energetice a Spitalului Clinic Municipal ’’Dr. Gavril Curteanu’’ din Oradea

Proiect european de 2,6 mil. euro pentru creşterea...

Autor: Laurentiu Cotu

10.07.2024, 16:48 59

Primăria Oradea implementează un proiect european de aproximativ 13 mil. lei (2,6 mil. euro), prin Programul Regional Nord Vest 2021 – 2027, pentru creşterea performanţei energetice a Spitalului Clinic Municipal ’’Dr. Gavril Curteanu’’.

Proiectul prevede reabilitarea şi eficientizarea energetică a clădirii spitalului de urgenţă din Oradea, cuprinzând următoarele lucrări: reabilitarea termică a anvelopei clădirii, a sistemului de instalaţii de încălzire şi ventilaţie, a sistemului de instalaţii sanitare, a sistemului de alimentare cu energie electrică şi iluminat, ascensoare performante din punct de vedere energetic, echiparea centralei termice cu echipamente specifice producerii apei calde, încălzirii/răcirii, ventilării. În acest moment stadiul fizic al lucrărilor este de 85%, urmând finisajele la interiorul clădirii, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea. Lucrările sunt executate de asocierea dintre companiile Drum Asfalt Bihor - lider de asociere, Nord Conforest din Cluj-Napoca, Trameco şi Termoline, ambele din Oradea. Durata de finalizare a proiectului este anul 2024.