ZF Transilvania

Proiect european de 2,7 mil. lei pentru achiziţionarea a şase autospeciale pentru intervenţia în situaţii de urgenţă

Proiect european de 2,7 mil. lei pentru achiziţionarea a...

Autor: Laurentiu Cotu

24.07.2014, 19:00 118

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ’’Centrul Transilvaniei’’, ai cărei membri sunt judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, implementează un proiect european de aproape 2,7 mil. lei (600.000 de euro), ce presupune achiziţia a şase autospeciale de intervenţie, câte una pentru fiecare inspectorat judeţean pentru situaţii de urgenţă din Regiunea Centru. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, domeniul major de intervenţie 3.3 pentru o perioadă de 16 luni. Obiectivul proiectului este de a îmbunătăţi intervenţiile în zonele greu accesibile, fie din cauza naturii terenului, fie din cauza condiţiilor meteo extreme (zone montane abrupte, zone izolate din cauza înzăpezirilor sau ploilor), conform unui comunicat al Consiliului Judeţean Sibiu.

Fiecare din cele şase autospeciale va fi compusă dintr-un vehicul cu şenile/roţi cu capacitate mărită de trecere (autoşeniletă), o autospecială cu rol tractor având în dotare echipamente speciale şi o platformă de transport a autoşeniletei.

Programul Operaţional Regional este implementat la nivel naţional de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO