ZF Transilvania

Proiect european de 2,8 mil. euro pentru construirea unui centru şcolar pentru educaţie incluzivă la Cluj-Napoca

Proiect european de 2,8 mil. euro pentru construirea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

15.03.2022, 17:45 300

Consiliul Judeţean Cluj derulează un proiect european de 14,1 mil. lei (2,8 mil. euro), fără TVA, pentru construirea unei şcoli speciale pe strada Aviator Bădescu din Cluj-Napoca, termenul estimativ de finalizare a investiţiei fiind luna aprilie 2023.

Până în prezent a fost finalizată demolarea corpurilor de clădire existente şi au demarat lucrările de construire la corpul nou, acesta urmând a fi structurat pe trei zone de funcţiuni distincte. Sediul şcolii speciale clujene va beneficia şi de o grădină senzorială amplasată pe acoperiş, de un spaţiu special destinat hidroterapiei, precum şi de amenajarea unui loc de joacă şi pentru activităţi în aer liber.

’’Odată cu finalizarea investiţiei, finanţată cu bani europeni, judeţul Cluj va deveni un etalon din punct de vedere al condiţiilor oferite la nivelul unei şcoli speciale, aceasta dispunând de dotări moderne, menite să contribuie la dezvoltarea elevilor şi la optimizarea activităţii educaţionale.’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO