ZF Transilvania

Proiect european de 22,8 mil. lei pentru modernizarea trasportului public electric şi amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reşiţa

Proiect european de 22,8 mil. lei pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

10.12.2019, 17:47 147

Primăria municipiului Reşiţa a câştigat un proiect european de peste 22,8 mil. lei (4,8 mil. euro) pentru modernizarea trasportului public electric şi amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reşiţa. Proiectul prevede construirea unui centru multifuncţional în zona Mociur şi realizarea unor amenajări pietonale şi rutiere care să asigure bune conexiuni cu alte cartiere.

Centrul multifuncţional va fi realizat pe Bulevardul Revoluţia din Decembrie, unde vor fi demolate construcţiile existente şi se va construi un nou imobil, cu două corpuri de clădire şi două etaje, având o suprafaţă desfăşurată de 4.226 metri pătraţi. Vor fi spaţii de tip centru de zi, pentru activităţi educative şi cultural-recreative şi se vor amenaja spaţii verzi de agrement şi pentru relaxare, adiacente centrului multifuncţional.

De asemenea, proiectul prevede reabilitarea unei porţiuni din strada G.A. Petculescu, inclusiv trotuare (7.270 mp), drum care asigură legătura între zona Mociur şi cartierele Centru şi Govândari, amenajarea unei piaţete pietonale şi a aleilor perimetrale (1.716 mp). Totodată, vor fi amenajate 30 de locuri de parcare. Durata de implementare a proiectului este de 40 de luni.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO