ZF Transilvania

Proiect european de 25 mil. lei pentru achiziţia a 10 autobuze electrice în municipiul Slatina, Olt

Proiect european de 25 mil. lei pentru achiziţia a 10...

Autor: Laurentiu Cotu

04.04.2022, 17:45 99

Primăria municipiului Slatina derulează un proiect european de aproximativ 25 mil. lei (5 mil. euro), prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, pentru achiziţia a 10 autobuze electrice. Investiţiile sunt realizate în cadrul Axei Prioritare 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă, potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia.

Pe lângă autobuzele achiziţionate cu bani europeni, municipalitatea din Slatina a accesat fonduri şi prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, pentru alte opt autobuze electrice. Livrarea şi predarea autobuzelor electrice şi a staţiilor de încărcare a început în luna decembrie 2021, câte două bucăţi lunar, timp de cinci luni consecutive. Acestea vor înlocui treptat autobuzele aflate acum în dotarea societăţii de transport local. În municipiul Slatina, va fi introdus şi un sistem integrat de plată (e-ticketing) a serviciilor comunitare (inclusiv transport public), tot printr-un proiect în cadrul POR 2014-2020, în valoare de 4,6 mil. lei, cu o finanţare nerambursabilă de 4,5 mil. lei.

’’În luna martie, am introdus în traseu 6 din cele 10 autobuze electrice de tip Karsan. Fiecare dintre aceste autobuze ecologice este dotat cu 32 de locuri pentru pasageri, având o capacitate de 80 de persoane. Un alt obiectiv al prezentului proiect este acela de reducere a cantităţilor de CO2 şi emisii poluante în atmosferă şi, implicit, reducerea numărului de autoturisme în trafic’’, a declarat Emil Moţ, primarul municipiului Slatina, într-un comunicat de presă.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO