ZF Transilvania

Proiect european de 250 mil. euro pentru realizarea centurii metropolitane a municipiului Baia Mare

Proiect european de 250 mil. euro pentru realizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

26.05.2022, 17:11 189

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a aprobat proiectul centurii metropolitane a municipiului Baia Mare, având o lungime de 36 km cu drumurile de acces incluse, o investiţie de 250 de milioane de euro, finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Transport - POS. Termenul de finalizare al centurii metropolitate este anul 2025.

’’Până la finalul lunii iunie vom finaliza toate documentaţiile, iar în luna iulie 2022 demarăm procedura de achiziţie pentru proiectare şi execuţie, urmând ca în 2023 să începem efectiv execuţia lucrărilor pentru centura metropolitană Baia Mare. Odată finalizat acest proiect, vom avea o fludizare a traficului în toate zonele importante din jurul municipiului Baia Mare şi se vor crea premisele dezvoltării economice în zona variantei de ocolire’’, a spus Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

 
 

            

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO