ZF Transilvania

Proiect european de 28 mil. euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Oradea

Proiect european de 28 mil. euro pentru reabilitarea...

Autor: Laurentiu Cotu

27.11.2019, 16:47 196

Primăria Oradea a câştigat un proiect european de aproximativ 134 mil. lei (28 mil. euro) pentru reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM) şi reprezintă continuarea a două proiecte anterioare, finanţate din POS Mediu şi POIM, având drept obiectiv finalizarea reabilitării reţelei de transport şi modernizarea Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică Oradea (SACET).

Beneficiarii proiectului sunt 66.409 de consumatori casnici (gospodării) şi 1.981 consumatori non-casnici, din care 1.799 de companii comerciale şi 182 de instituţii publice din Oradea, printre care şcoli, grădiniţe, spitale, sediile unor autorităţi publice locale etc. Prin acest proiect, vor fi reabilitaţi peste 23 km de reţele de termoficare primară, 1,3 km de reţele de termoficare primară care vor înlocui reţeaua secundară, precum şi 1,1 km de reţele de termoficare secundară. Proiectul mai cuprinde reabilitarea a 42 puncte termice şi instalarea a 39 de minipuncte termice.

’’Acest proiect, alături de celelalte două derulate, va face posibil ca cea mai mare parte a reţelei oraşului nostru să fie reabilitată, ceea ce va duce la eliminarea avariilor mai lungi de 24 ore, reducerea cu 35% a pierderilor de reţea şi la asigurarea, în următorii ani, a unui preţ acceptabil pentru populaţie’’, a spus Ilie Bolojan, primarul oraşului Oradea.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO