ZF Transilvania

Proiect european de 3,3 mil. euro pentru reabilitarea energetică a spitalului judeţean de urgenţă din Alba Iulia

Proiect european de 3,3 mil. euro pentru reabilitarea...

Autor: Laurentiu Cotu

21.08.2018, 17:49 104

Spitalul judeţean de urgenţă din Alba Iulia, subordonat Consiliului Judeţean Alba, derulează un proiect european de 15,3 mil. lei (3,3 mil. euro), din care 13,8 mil. lei (3 mil. euro) reprezintă finanţarea nerambursabilă, pentru reabilitarea energetică a clădirii în care funcţionează.

Proiectul este derulat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, implementat la nivel naţional de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru.

Proiectul presupune diminuarea cu cel puţin 75% a emisiilor în atmosferă a gazelor cu efect de seră, reducerea consumului anual de energie primară cu cel puţin 40% faţă de consumul actual, implementarea unui sistem alternativ de producere a energiei din surse regenerabile, dar şi adaptarea infrastructurii spitalului pentru nevoile persoanelor cu dizabilităţi.

laurenţiu.cotu@zf.ro      

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO