ZF Transilvania

Proiect european de 30 mil. euro pentru construirea unui nou pod spre Ucraina, peste Tisa

Proiect european de 30 mil. euro pentru construirea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

21.11.2022, 17:31 562

Consiliul Judeţean Maramureş a accesat un proiect european de aproximativ 148 mil. lei (30 mil. euro), finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), pentru realizarea unui nou pod peste Tisa, în zona Tepliţa din Sighetu Marmaţiei. Proiectul de investiţii urmează să fie finalizat în vara anului 2024, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Maramureş.

În luna iulie 2022 a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia acestui proiect, iar în 15 noiembrie 2022 a fost finalizată proiectarea. Odată cu realizarea noului pod peste Tisa şi a punctului de trecere al frontierei aferent, vor fi create noi conexiuni rutiere ale Maramureşului, atât cu Ucraina, cât şi cu partea de vest a Europei.

Din punct de vedere tehnic, podul peste Tisa va fi format din două poduri paralele, cu o distanţă de 3 metri între ele, un pod pentru fiecare sens de circulaţie, cu două benzi pe sens şi o lungime totală de 261 de metri. Proiectul prevede şi realizarea a 1,2 kilometri de drum nou, construcţia a 5 poduri de desecare, o intersectţie de tip giraţie şi un punct de frontieră cu parcare.

 
 

            

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO