ZF Transilvania

Proiect european de 31,7 mil. lei pentru achiziţionarea a 10 autobuze hibrid şi reabilitarea a peste 4 km de străzi urbane în municipiul Reghin, judeţul Mureş

Proiect european de 31,7 mil. lei pentru achiziţionarea...

Autor: Laurentiu Cotu

18.02.2020, 16:57 44

Primăria Reghin, judeţul Mureş, a câştigat un proiect european de 31,7 mil. lei (6,6 mil. euro) pentru achiziţionarea a 10 autobuze hibrid noi şi reabilitarea a peste 4 km de străzi urbane din municipiu. Finanţarea a fost obţinută prin Axa Prioritară 3 a Programului REGIO, pe Obiectivul Specific 3.2, pentru reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane, bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

’’Parcul actual de vehicule este format din 8 autobuze, cu o vechime medie de 17 ani, cu norme de poluare nonEuro şi Euro 2. Ne dorim creşterea atractivităţii transportului public urban, în concordanţă cu cerinţele europene (…), a declarat Maria Precup, primarul municipiului Reghin.

Proiectul prevede achiziţionarea a 10 autobuze hibrid, modernizarea infrastructurii rutiere aferente traseelor utilizate de mijloacele de transport public de călători, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi creşterea numărului de pasageri transportaţi în oraş cu mai mult de 125%, în termen de 36 de luni de la semnarea contractului de finanţare.

  

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO