ZF Transilvania

Proiect european de 4,6 mil. euro pentru modernizarea centrului istoric al municipiului Deva

Proiect european de 4,6 mil. euro pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

30.10.2019, 17:38 120

Primăria Deva a câştigat un proiect european de peste 21,8 mil. lei (4,6 mil. euro) pentru amenajarea zonei pietonale din centrulul istoric, proiect cuprins în strategia integrată de dezvoltare urbană a municipiului Deva 2014-2023 şi în planul de mobilitate urbană 2016-2030. Perioada de implementare a proiectului este octombrie 2019-iunie 2022, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Deva.

Proiectul prevede reducerea emisiilor de carbon în municipiul Deva prin amenajarea zonei pietonale din centrul istoric. Pentru reducerea emisiilor de CO2 şi punerea spaţiului în valoare, se va realiza un paviment general unitar pentru zonele preponderent pietonale, amenajări peisagistice a spaţiilor verzi existente şi nou propuse, dotarea cu sistem de irigare a spaţiilor verzi amenajate, dotarea cu iluminat public adecvat, soluţionarea colectării apelor pluviale. Se va instala şi un sistem de reducere a circulaţiei în zona centrală pentru eliminarea traficului excedentar în perimetrul proiectului.

În cadrul Axei prioritare 4 a Programului Operaţional Regional 2014-2020, municipiul Deva va mai semna în perioada următoare încă trei contracte de finanţare pentru 3 proiecte care au fost acceptate la finanţare şi care sunt în verificare finală la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO