ZF Transilvania

Proiect european de 6 mil. euro pentru modernizarea infrastructurii rutiere din municipiul Odorheiu Secuiesc, Harghita

Proiect european de 6 mil. euro pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

22.07.2019, 16:49 347

Primăria municipiului Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, a accesat un proiect european de 28,5 mil. lei (aproximativ 6 mil. euro) pentru modernizarea infrastructurii rutiere şi eficientizarea transportului public de călători.

În cadrul acestui proiect vor fi achiziţionate opt autobuze electrice, se vor moderniza peste doi kilometri de străzi urbane şi se va realiza un sistem de management al transportului public de călători.

”Principala noastră problemă urbană este reprezentată de traficul motorizat prea ridicat, urmată de accesibilitatea scăzută a zonelor periferice şi de lipsa unor legături facile cu arealul locurilor de muncă. Atractivitatea transportului public urban este afectată de starea de viabilitate deficitară a străzilor şi de parcul auto. Prin acest proiect vrem să îmbunătăţim mobilitatea urbană a pasagerilor, a mărfurilor, dar şi traficul nemotorizat de pietoni şi biciclişti’’, a declarat Árpád Gálfi, primarul municipiului Odorheiu Secuiesc.

laurenţiu.cotu@zf.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO