ZF Transilvania

Proiect european de peste 100 mil. euro pentru retehnologizarea CET Hidrocarburi Arad

Proiect european de peste 100 mil. euro pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

31.01.2023, 17:10 201

Primăria Arad a accesat un proiect european de peste 100 mil. euro, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă -Componenta 6 Energie, pentru retehnologizarea CET Hidrocarburi, operatorul serviciului public de alimentare cu energie termică a municipiului.

‘’’În ultimii ani, municipiul Arad a derulat o serie de investiţii în reabilitarea reţelelor de transport şi distribuţie şi a punctelor termice. Odată cu proiectul <Sursă de producere energie termică şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă> se intră într-o nouă etapă de modernizare a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Arad, în care se urmăreşte creşterea eficienţei energetice, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi creşterea calităţii serviciului public de alimentare cu energie termică la tarife competitive’’, se arată într-un comunicat de presă al primăriei Arad.

Noua sursă va include o instalaţie de cogenerare de înaltă eficienţă formată dintr-un număr de trei motoare termice pe gaz natural şi o staţie electrică de transformare. Configuraţia tehnică a instalaţiei de cogenerare de înaltă eficienţă asigură producţia de apă fierbinte pentru termoficare centralizată şi energie electrică pentru vânzare. Perioada de implementare a proiectului este de 3 ani. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO