ZF Transilvania

Proiect european de peste 112 mil. lei pentru construirea unei parcări cu 700 de locuri în Braşov

Proiect european de peste 112 mil. lei pentru construirea...

Autor: Laurentiu Cotu

28.11.2022, 17:14 281

Primăria Braşov a lansat procedura de achiziţie pentru execuţia lucrărilor de construcţie aferente proiectului „Park&ride Bartolomeu”, valoarea estimată a achiziţiei fiind de peste 112 milioane de lei (22,7 milioane de euro), fără TVA. Parcarea multietajată va fi construită în cartierul Bartolomeu, în apropierea viitoarei săli polivalente, va avea 4 niveluri şi peste 700 de locuri de parcare. 

’’Strategia privind mobilitatea este unul dintre modurile în care acest oraş va deveni mai prietenos cu cetăţenii. Nu putem să le cerem braşovenilor, locuitorilor din zona metropolitană sau turiştilor să nu circule cu autoturismele proprii atâta timp cât nu le oferim alternative. Iar acum implementăm aceste alternative: transport în comun modern şi electrificat, piste pentru biciclete, staţii de încărcare pentru autoturisme electrice şi, nu în ultimul rând, programul nostru de construire de park&ride-uri, la toate intrările din oraş. Primul va fi cel din Bartolomeu, pentru care am lansat deja licitaţia, dar vor urma şi cele de la intrarea dinspre Bucureşti, dinspre Târgu Mureş şi dinspre Bacău’’, a declarat Allen Coliban, primarul municipiului Braşov, într-un comunicat de presă.

Parcarea va fi dotată cu 13 staţii de încărcare a autoturismelor electrice. Puterea electrică a unei staţii de încărcare va fi de 11-22-55kW/400V. Construcţia va fi dotată cu un sistem de control acces auto automat, cu bariere, ce va facilita organizarea achitării tarifelor de parcare şi funcţionarea în siguranţă a circulaţiei, precum şi un sistem de gestionare smart, cu afişaj electronic, pentru informarea rapidă a utilizatorilor referitor la locurile de parcare disponibile. Totodată, va exista şi un sistem de supraveghere video pentru evitarea eventualelor incidente. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 27 decembrie 2022.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO