ZF Transilvania

Proiect european de peste 16 mil. lei pentru modernizarea oraşului Azuga, judeţul Prahova

Proiect european de peste 16 mil. lei pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

23.03.2020, 16:47 116

Primăria oraşului Azuga, judeţul Prahova, a câştigat un proiect europen de peste 16 mil. lei (3,3 mil. euro) pentru reabilitarea a cinci străzi, construirea şi dotarea unui centru cultural, precum şi  modernizarea şi dotarea şcolii din localitate. Proiectul va fi implementat într-o perioadă de 65 de luni.

Finanţarea a fost accesată prin Regio, Axa prioritară 13 - ’’Sprijinirea regenerării oraşelor mici şi mijlocii’’, Prioritatea de investiţii 9b ’’Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică şi socială a comunităţilor defavorizate din regiunile urbane şi rurale’’, Obiectivul specific 13.1 ’’Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România’’.

În prezent, la nivelul regiunii Sud Muntenia au fost înregistrate 1.178 de proiecte, inclusiv aplicaţiile depuse în cadrul Strategiei Uniunii Europene privind regiunea Dunării (SUERD), prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile de peste 8 miliarde de lei. Din acestea, pentru 659 de cereri de finanţare au fost semnate contracte a căror valoare solicitată este de peste 5 miliarde de lei.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO