ZF Transilvania

Proiect european de peste 17 mil. lei pentru realizarea unor lucrări de infrastructură la aeroportul din Cluj-Napoca

Proiect european de peste 17 mil. lei pentru realizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

06.03.2023, 18:00 232

Aeroportul Internaţional ’’Avram Iancu’’ Cluj a accesat un proiect european de 17,2 mil. lei (3,5 mil. euro), din care 12,3 mil. lei (2,5 mil. euro) reprezintă confinanţarea Uniunii Europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, pentru realizarea unor noi lucrări de infrastructură.

Proiectul constă în construcţia unei remize PSI dotate şi utilate cu echipamente care să asigure gararea şi mentenanţa autospecialelor, precum şi dotarea cu utilităţi pentru personalul Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă al aeroportului, potrivit unui comunicat de presă al Aeroportul Internaţional ’’Avram Iancu’’ Cluj.

Odată finalizată, investiţia va asigura creşterea capacităţii de intervenţie a pompierilor în oricare zonă de risc a aeroportului în cazul producerii unui accident/ incident şi totodată, va reduce timpii de reacţie şi intervenţie a personalului din cadrul serviciului privat pentru situaţii de urgenţă în cazul unei intervenţii.

Proiectul are o perioadă de implementare de 60 de luni.

     

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO