ZF Transilvania

Proiect european de peste 19 mil. lei pentru dezvoltarea sistemului de management integrat al deşeurilor în municipiul Oradea

Proiect european de peste 19 mil. lei pentru dezvoltarea...

Autor: Laurentiu Cotu

07.02.2023, 17:45 91

Primăria Oradea a accesat un proiect european de 19,4 mil. lei (3,9 mil. euro), din care contribuţia municipalităţii este de peste 5,8 mil. lei (aproximativ 1,2 mil. euro) pentru achiziţionarea a 275 de insule supraterane încasetate, cu câte 5 containere pentru toate fracţiile (biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic şi metal, hârtie şi carton), în vederea atingerii ţintelor de reciclare prevăzute de legislaţia europeană în vigoare şi pentru a creşte gradul de colectare selectivă a deşeurilor. Proiectul a primit finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Fiecare insulă va deservi minimum 200 de locuitori, cu acces asigurat pe bază de cartelă electronică. Noile containere vor fi amplasate în toate cartierele din oraşul Oradea şi vor fi protejate anti-vandalism precum şi împotriva accesului neautorizat, fiind dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate. Proiectul va contribui la atingerea ţintei de creştere a gradului de pregătire pentru reutilizare şi reciclare a 50% din cantitatea totală de deşeuri municipale generate până în anul 2025, recomandat de U.E, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea.

La nivelul municipiului Oradea, serviciul de salubrizare cuprinde 945 de puncte de colectare din care 823  incinte tip ţarcuri metalice, 98 de incinte tip dulapuri, 11 platforme modulare pentru colectare selectivă (3 fracţii) şi 13 incinte subterane.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO