ZF Transilvania

Proiect european de peste 25 mil. lei pentru construirea a 60 de locuinţe destinate tinerilor în municipiul Braşov

Proiect european de peste 25 mil. lei pentru construirea...

Autor: Laurentiu Cotu

13.03.2023, 16:55 141

Primăria Braşov a accesat un proiect european de peste 25 mil. lei (5 mil. euro), în cadrul Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru construirea a 60 de locuinţe, care vor folosi energie exclusiv din surse regenerabile (panouri fotovoltaice şi pompe de căldură), destinate tinerilor. Cei care vor beneficia de locuinţele dezvoltate prin acest proiect vor trebui să îndeplinească în mod cumulativ următoarele condiţii: apartenenţa la un grup/comunitate vulnerabilă, vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, venitul pe membru de familie mai mic decât salariul lunar mediu pe economie, să nu deţină/să nu fi deţinut o locuinţă, să locuiască într-o locuinţă supraaglomerată şi precară. Locaţia propusă pentru investiţie este cartierul Stupini, la 6 minute de mers pe jos până la staţia de transport în comun RATBV, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Braşov.

’’Prin proiectul <Construire de locuinţe nZEB Plus pentru tineri în municipiul Braşov> se finanţează construirea a 10 clădiri, cu un total de 60 apartamente pentru tineri. Locuinţele nZEB Plus <Nearly Zero Energy Buildings> sunt clădiri al căror consum de energie este aproape egal cu zero şi care produc o mare parte din energie din surse regenerabile. Proiectul tip prevede că fiecare apartament va avea un living, un dormitor, bucătărie, baie, cămară şi hol. Obiectivul proiectului este de a îmbunătăţi condiţiile de locuire pentru tinerii care provin din comunităţi şi grupuri vulnerabile şi a-i susţine în integrarea lor socială şi economică.’’, potrivit comunicatului de presă transmis de primăria Braşov.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO