ZF Transilvania

Proiect european de peste 31 mil. lei pentru dezvoltarea oraşului Borsec, judeţul Harghita

Proiect european de peste 31 mil. lei pentru dezvoltarea...

Autor: Laurentiu Cotu

08.04.2021, 17:50 279

Primăria oraşului Borsec, judeţul Harghita, a accesat un proiect european de 31 mil. lei (peste 6 mil. euro), în cadrul programului REGIO 2014-2020, pentru construirea a două clădiri cu funcţiuni sociale, modernizarea altor două construcţii din centrul localităţii, precum şi reabilitarea a mai mult de 4 km de străzi şi a unor terenuri în suprafaţă de aproape 3 hectare. Proiectul este finanţat prin Axa Prioritară 13 a Programului Operaţional Regional REGIO 2014-2020. Odată cu semnarea acestui proiect, oraşul Borsec beneficiază de proiecte de investiţii europene, pentru această perioadă, în valoare totală de peste 7,5 milioane euro.

’’Oraşul Borsec a atras în perioada precedentă de finanţare (2007-2013) peste 24 milioane lei din fondurile REGIO pentru reabilitarea unor străzi şi pentru investiţii în educaţie, iar acum a depăşit suma de 36 milioane lei, cumulând investiţiile în reabilitarea unor construcţii, pentru domeniul social şi pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice. Fără sprijinul fondurilor europene nu s-ar fi putut realiza aceste investiţii, localităţile şi nici chiar unele judeţe, nu dispun de sume atât de mari pentru a acoperi toate nevoile de dezvoltare’’, a declarat Simion Creţu, director general al Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

 

            

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO