ZF Transilvania

Proiect european de peste 32 mil. euro pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Mureş

Proiect european de peste 32 mil. euro pentru dezvoltarea...

Autor: Laurentiu Cotu

22.03.2023, 18:17 101

Aquaserv, operatorul regional în domeniul serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare din judeţul Mureş, a accesat un proiect european de peste 32 mil. euro, finanţat prin Programului Operaţional Infrastructură Mare, pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în 12 localităţi din 6 unităţi administrative-teritoriale din judeţ. De această investiţie vor beneficia 9.446 de locuitori, iar gradul de conectare al populaţiei la serviciile de alimentare cu apă va creşte de la 64,37% la 78,20%, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

’’Am semnat un nou proiect de investiţii în sectorul de apă (…). De la preluarea mandatului, am semnat 14 contracte pentru conectarea României la reţeaua de apă, în valoare de aproximativ 2,2 miliarde euro. Accelerăm investiţiile în sectorul de apă şi apă uzată, prin noile apeluri care vor fi deschise chiar în următoarele luni, prin Programul Dezvoltare Durabilă, în cadrul căruia 3,4 miliarde de euro sunt destinaţi infrastructurii de apă-canal şi tranziţiei la o economie circulară’’, a declarat Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, într-un comunicat de presă.

 
 
 


 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO