ZF Transilvania

Proiect european de peste 33 mil. lei pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

Proiect european de peste 33 mil. lei pentru reducerea...

Autor: Laurentiu Cotu

19.06.2024, 17:55 43

Consiliul Judeţean Sibiu a câştigat un proiect european de peste 33 mil. lei (6,6 mil. euro), finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR), ce presupune achiziţia de echipamente şi materiale pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Achiziţia echipamentelor şi materialelor a fost împărţită în 17 loturi, potrivit unui comunicat de presă transmis de CJ Sibiu.

Printre  echipamentele şi materialele care vor fi achiziţionate se află aparate de dezinfecţie, staţii de sterilizare bazate pe tehnologia cu plasmă, echipamente pentru producere aer ultracurat, maşini de spălat instrumentar, maşină de curăţat cu ultrasunete, sistem purificare aer cu filtru HEPA şi sistem de curăţare şi dezinfecţie cu abur pentru suprafeţe. Totodată, va fi achiziţionată şi o masa de operaţie împreună cu un procesor automat de probe microbiologice, un sistem automat de detecţie microbiană şi unul de determinare a sensibilităţii la antibiotice.