ZF Transilvania

Proiect european de peste 8,8 mil. lei pentru realizarea unui parc sportiv şi de recreere în Braşov

Proiect european de peste 8,8 mil. lei pentru realizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

21.04.2020, 17:44 117

Primăria Braşov a câştigat un proiect european de 8,8 mil. lei (1,8 mil. euro) pentru realizarea unui spaţiu multifuncţional de recreere şi sport în zona La Iepure. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii: 4.2 Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşelor, regenerării urbane şi decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului şi promovării măsurilor de reducere a zgomotului.

Zona va fi amenajată cu un poligon pentru ciclism, o pistă pentru biciclete cu lăţimea de 2 metri şi cu două benzi de circulaţie pe o lungime totală de aproximativ 300 metri. O alee pietonală principală pietruită va străbate terenul pe axa nord-sud, făcând legătura dintre accesul pe teren, pavilionul administrativ şi platoul de belvedere situat la cota cea mai înaltă a amplasamentului. Această alee face legătura cu toate zonele amenajate pentru recreere - aparate fitness, foişoare, balansoare pentru adulţi, locuri de joacă pentru copii. Din loc în loc, de-a lungul acesteia, sunt prevăzute bănci din lemn pentru odihnă.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO