ZF Transilvania

Proiect european de peste 9 mil. lei pentru modernizarea unităţii de primiri urgenţe a spitalului judeţean din Sfântu Gheorghe

Proiect european de peste 9 mil. lei pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

13.05.2021, 16:32 95

Spitalul Judeţean de Urgenţă ’’Dr. Fogolyán Kristóf’’ din municipiul Sfântu Gheorghe, subordonat Consiliului Judeţean Covasna, a accesat un proiect european de 9,2 mil. lei (1,9 mil. euro) pentru extinderea şi modernizarea unităţii de primiri urgenţe şi pentru amenajarea unei căi de acces ambulanţe. Lucrările vor fi executate de compania de construcţii şi instalaţii Viaduct SRL, din judeţul Harghita.

După extinderea propusă, suprafaţa totală va fi de aproximativ 1.000 mp, dispunând de spaţii dotate cu echipamente medicale cu destinaţia de examinări radiologice şi CT, resuscitare, ortopedie şi consultaţii specifice de pediatrie. Se vor realiza căi de acces pentru fluidizarea circulaţiei pacienţilor, iar locul va permite staţionarea simultană a 6-8 ambulanţe în faţa secţiei, la punctul de transfer. Licitaţia pentru achiziţionarea echipamentelor şi dotărilor medicale se va ridica la aproximativ 3,6 mil. lei, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Covasna.

’’Încep lucrările de extindere şi modernizare a secţiei UPU, unde anual se tratează peste 36.000 de cazuri. Este nevoie atât de modernizarea cât şi de extinderea unităţii, pentru a se putea efectua mai multe investigaţii medicale, degrevând astfel celelalte secţii din cadrul spitalului’’, a declarat Tamas Sandor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, într-un comunicat de presă.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO