ZF Transilvania

Proiectul sălii polivalente de 83 mil. euro a Braşovului a intrat în linie dreaptă. Caietul de sarcini va fi încărcat săptămâna acesta în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP)

Proiectul sălii polivalente de 83 mil. euro a...

Autor: Laurentiu Cotu

25.01.2021, 17:44 212

Compania Naţională de Investiţii (CNI), în parteneriat cu primăria Braşov, vor investi peste 404,5 mil. lei (83,5 mil. euro) pentru realizarea unui complex multifuncţional - sală polivalentă cu peste 11.000 de locuri în oraşul de sub Tâmpa. Un prim pas în acest sens va fi făcut săptămâna acestă, prin încărcarea în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP) a caietului de sarcini privind construcţia obiectivului şi vor fi demarate procedurile în vederea depunerii ofertelor de către operatorii economici interesaţi. Termenul prevăzut pentru realizarea sălii polivalente din Braşov este de 36 de luni.

Anul trecut, documentaţia tehnico-economică la faza de proiect tehnic şi detaliile de execuţie pentru sala polivalentă, elaborate de municipalitatea braşoveană, au fost aprobate în comisia interministerială. În 25 august 2020 a fost emis avizul Comisiei Tehnico-Economice a CNI, iar în 24 septembrie a fost adoptată Hotărârea de Guvern necesară pentru predarea-preluarea obiectivului spre finanţare şi execuţie.

Conform documentaţiei întocmite de către biroul de proiectare Dico&Ţigănaş, capacitatea sălii polivalente va fi de 11.233 locuri, din care 10.075 de locuri în sala principală şi 1.158 locuri în sala secundară (de antrenament). Sala de sport va fi construită pe un ’’relief artificial’’, iar fundaţia se va sprijini pe piloni de beton. În încălzirea şi ventilarea sălii, precum şi pentru asigurarea unei părţi din energia electrică, proiectanţii au luat în calcul instalaţii fotovoltaice şi sisteme cu recuperare de căldură. Clădirea va integra un sistem automatizat de management (BMS), care va monitoriza şi optimiza permanent funcţionarea instalaţiilor.

’’Braşovul are nevoie de o sală polyvalentă modernă, de mari dimensiuni, destinată atât competeţiilor sportive, cât şi concertelor, conferinţelor, congreselor şi activităţilor culturale, o sală care să respecte standardele naţionale şi internaţionale în ceea ce priveşte organizarea tuturor tipurilor de evenimente. Mă bucur că proiectul a ajuns în stadiul achiziţiei lucrărilor de execuţie şi sper că aceste proceduri se vor desfăşura fără probleme, astfel încât să putem avea un constructor în cel mai scurt timp cu putinţă’’, a spus Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO