ZF Transilvania

Retailerul scandinav de mobilă JYSK a deschis în Bacău cel de-al 99-lea magazin al reţelei din România

Retailerul scandinav de mobilă JYSK a deschis în Bacău...

Autor: Laurentiu Cotu

27.05.2021, 17:06 109

JYSK, retailerul scandinav de mobilier şi produse pentru casă, continuă expansiunea în România prin deschiderea unui nou magazin, cu o suprafaţă de 1.150 mp, în Bacău, ajungând astfel la o reţea de 99 de unităţi pe piaţa locală. Acesta este cel de-al doilea magazin deschis de JYSK în oraşul Bacău.

’’Am avut o primăvară de succes, în care am ajuns în oraşe noi, în Reghin, Alba Iulia şi Oraviţa, iar acum încheiem primăvara cu un nou magazin în Bacău. Mai avem doar un pas până la 100 de magazine, ceea ce ne bucură foarte mult. Expansiunea rămâne un factor important în modelul de business JYSK, chiar şi în contextul ultimului an’’, a declarat Iraida Paiuc, Sales and Marketing Manager JYSK România şi Bulgaria, într-un comunicat de presă.

JYSK România a înregistrat în anul financiar 2019-2020 o cifră de afaceri de 612,5 milioane lei, în creştere cu 5,3%, şi un profit brut înainte de taxe de 81,9 milioane lei, cu 8,4% mai mare decât în anul precedent. Primul magazin JYSK a fost deschis în Danemarca în anul 1979. În prezent, JYSK desfăşoară operaţiuni în 51 de ţări, are 26.500 de angajaţi şi peste 3.000 de magazine. În Germania şi Austria, grupul îşi desfăşoară activitatea sub denumirea de Dänisches Bettenlager - iar în restul ţărilor sub numele de JYSK. Compania este deţinută de familia fondatorului ei, omul de afaceri danez Lars Larsen, care are în portofoliu şi alte companii. Cifra de afaceri JYSK este de 4,1 miliarde euro. JYSK a intrat pe piaţa din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24