ZF Transilvania

Retailerul scandinav de mobilă JYSK deschide în Bragadiru cel de-al 91-lea magazin al reţelei din România

Retailerul scandinav de mobilă JYSK deschide în...

Autor: Laurentiu Cotu

26.08.2020, 16:54 125

JYSK, retailerul scandinav de mobilier şi produse pentru casă, continuă expansiunea în România şi deschide un magazin cu o suprafaţă de 1.300 mp în Bragadiru, acesta fiind cel de-al treisprezecelea magazin pe care compania îl inaugurează în zona Capitalei şi a 91 unitate a reţelei din România. 

’’Finalul lunii august reprezintă şi închiderea anului financiar în JYSK. Ne bucurăm că, în ciuda faptului că a fost un an atipic şi plin de incertitudini, am reuşit să ne atingem obiectivul de 15 magazine noi pe an. Localităţile din jurul Bucureştiului au un potenţial mare şi sunt în continuă dezvoltare, de aceea ne-am dorit să fim prezenţi şi în aceste zone. După Baloteşti şi Afumaţi, ajungem acum şi în Bragadiru’’, a spus Iraida Paiuc, Sales and Marketing Manager JYSK România şi Bulgaria, într-un comunicat de presă.

Compania  a închis anul trecut cu afaceri de 582 mil. lei (120,2 mil. euro), în creştere cu 20% faţă de anul 2018, şi un profit net în valoare de 47,4 mil. lei (peste 9,7 mil. euro), plus 14% comparativ cu anul precedent. Bugetul de investiţii al JYSK România pentru anul în curs este de 25-30 de milioane de lei (circa 6 mil. euro).

Primul magazin JYSK a fost deschis în Danemarca în anul 1979. În prezent, JYSK desfăşoară operaţiuni în 51 de ţări, are peste 23.000 de angajaţi şi peste 2.900 de magazine. În Germania şi Austria, grupul îşi desfăşoară activitatea sub denumirea de Dänisches Bettenlager - iar în restul ţărilor sub numele de JYSK. Compania este deţinută de familia fondatorului ei, omul de afaceri danez Lars Larsen, care are în portofoliu şi alte companii, cu o cifră de afaceri anuală de 4,2 miliarde de euro. Cifra de afaceri JYSK este de 3.79 miliarde euro. JYSK a intrat pe piaţa din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO