ZF Transilvania

Slobozia a atras fonduri europene de 24 mil. lei pentru modernizarea transportului public

Slobozia a atras fonduri europene de 24 mil. lei pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

18.02.2020, 16:55 67

Primăria Slobozia a atras un proiect european de peste 28 mil. lei, din care 24 mil. lei reprezintă contribuţia din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, pentru modernizarea transportului public din municipiu. Proiectul prevede crearea de benzi de circulaţie destinate exclusiv transportului public, pe o lungime de peste 8.000 de metri liniari, şi piste de biciclete pe o suprafaţă de peste 9.000 de metri pătraţi. Totodată, va fi modernizat spaţiul pietonal, pentru creşterea siguranţei pietonilor pe traseele pietonale, şi va fi amenajat un spaţiu verde pe o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi.

Administraţia locală din Slobozia beneficiază de finanţare nerambursabilă prin Regio (Programul Operaţional Regional 2014-2020), în cadrul Axei prioritare 4 – ’’Sprijinirea dezvoltării urbane durabile’’, Prioritatea de investiţii 4e – ’’Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare’’.

  

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO