ZF Transilvania

Softiştii de la KL Software caută 15 oameni pentru centrul din Cluj-Napoca

 Softiştii de la KL Software caută 15 oameni pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

08.07.2013, 14:30 744

Furnizorul de soluţii software pentru mediul de business KL Software din Cluj-Napoca are deschise în prezent 15 poziţii, de la testeri până la programatori şi manageri de proiect. Compania, înfiinţată în urmă cu nouă ani printr-o facilitate acordată de statul român tinerilor întreprinzători (taxe mai mici pentru înfiinţarea de SRL-uri), a ajuns în prezent la 16 angajaţi.

’’Avem deschise încă de la începutul anului 18 noi poziţii, însă am reuşit să recrută doar trei oameni. În momentul de faţă, pentru orice companie de IT reprezintă o mare provocare atragerea personalului calificat, în condiţiile în care numărul de specialişti care ies în fiecare an de pe băncile facultăţilor este mult sub nevoile actuale ale pieţei’’, a declarat pentru ZF Transilvania Erik Barna, cofondatorul companiei KL Software.

Compania dezvoltă aplicaţii software în special pentru mediul de business, oferind totdată servicii de consultanţă, suport tehnic şi service pentru produsele proprii. KL Software oferă soluţii de e-commerce, e-business, e-marketing, principala aplicaţie dezvoltată de companie fiind soluţia de management pentru societăţile de brokeri de asigurări, 24Broker.ro.

Aplicaţia 24Broker Mobile permite utilizatorului să verifice dacă autoturismul propriu sau al altui participant în trafic are încheiată poliţa RCA, doar prin introducerea numărului de înmatriculare al maşinii. De asemenea aplicaţia pune la dispoziţie informaţii cu privire la paşii care trebuie urmaţi în caz de accident sau daună, precum şi numere de contact ale centrelor de daună la societăţile de asigurare.

‘’Pentru acest an pregătim o investiţie într-o aplicaţie proprie care are ca scop realizarea unei platforme software care să ajute IMM-urile să-şi gestioneze afacerea într-o manieră centralizată, în primii ani de activitate. Totodată, vom lansa pe piaţă aplicaţia software 24Routier’’, a spus Erik Barna. Potrivit clujenilor, 24Routier este o soluţie informatică care include în arhitectură dispozitive de timp smartphone care gestionează toată activitatea de transport internaţional de persoane, de la emiterea biletelor cu cod de bare, până la optimizarea rutelor de transport, repartizarea optimă a persoanelor pe autocare, evidenţa parcului logistic (autocare, remorci), evidenţa personalului (şoferi), sau modulul financiar (registru de casă, facturare).

Totodată, în acest an compania intenţionează să deschidă împreună cu un partener un centru autorizat de training, investiţia fiind estimată la aproximativ 130.000 de euro, dar şi un centru de dezvoltare în Chişinău. KL Software deţine în prezent doar biroul din Cluj-Napoca.

Clujenii au încheiat primul semestru din acest an cu o cifră de afaceri de aproximativ 170.000 de euro, mai mult cu 45% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar pentru întreg anul 2013 estimează afaceri în valoare de 480.000 de euro.

’’Piaţa urmează un trend crescător, iar mediul de business încearcă să-şi optimizeze costurile şi procesele de lucru. Ne-am specializat în ultimii trei ani pe soluţii software enterprise level, de optimizare a proceselor interne din cadrul firmelor, care au ca scop reducerea costurilor, urmărirea, planificarea şi automatizarea activităţilor’’, a spus Barna.

KL Software a fost înfiinţată în anul 2004, printr-o facilitate acordată de statul român tinerilor întreprinzători (taxe mai mici pentru înfiinţarea de SRL-uri), iar din anul 2008 fondatorul companiei, Erik Barna, s-a asociat cu Emil Stetco.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO